Svar på tal

Grattis alla Västerviksbor till  ert fina sjukhus, som ni är så nöjda med att det kommer på första plats bland mellanstora sjukhus i Sverige. Den ansedda tidningen Dagens Medicin har korat bästa  sjukhus i tre kategorier. Dessutom är vi i gott sällskap, där Linköping kommer som två bland universitetssjukhus och Oskarshamn kom etta bland Sveriges mindre sjukhus. Kalmar sjukhus kom som fyra i samma grupp som Västerviks sjukhus.

Tack alla duktiga medarbetare vid nämnda sjukhus och framförallt Västerviks sjukhus. Ni har visat att göra varje dag lite bättre ger ständiga förbättringar!

Ledarskribent Jakob Styrenius

Ditt tal om smuts ligger på en för låg nivå för att delta i.

I linje med mina tidigare inlägg medger jag att vi har rekryteringsproblem med läkare och framförallt sjuksköterskor. Men det är långt från de enda yrkeskategorierna som saknas i Sverige idag. Detta hade kunnat förutses av planerare av Sveriges utbildningsväsende. Campus i Västervik har varit duktiga på att starta sjuksköterskeutbildning i Västervik. Denna utbildning kommer framledes att examinera än fler än idag. Det finns flera vägar att åtgärda sjuksköterskebristen, vilket är under utveckling inom landstinget.

Vi är måna om ekonomin och väljer att inte göra oss beroende av bemanningsbolagens höga prissättning på hyrpersonal, vilket har lett till temporära indragningar av vårdplatser men samtidigt varsamhet om våra skattemedel och en vård i linje med våra beslut.

Du skriver att de som lämnar sjukhuset gör ett aktivt och rationellt val och att det är en genant flykt från mitt ansvar att ge personalen tillräckliga skäl att stanna kvar. Med tanke på utnämningen enligt ovan rimmar det illa.

Det har utöver ovanstående kommit många erkännanden av Västerviks sjukhus och dessutom minst ett inlägg som säger sig vara trött på alla negativa skriverier kring Västerviks sjukhus och dess bemanning.

Sverigedemokraterna  Bo Karlsson m.fl.

Vid min förra period i landstinget under -70-talet försökte jag höja statusen på sjuksköterskor och därmed få fler sökande till fler utbildningsplatser samt föreslog att landstinget skulle arbeta för att öka antalet läkarutbildningsplatser. Därmed  kan man säga att ni var inte först med att säga att rekryteringen av framförallt sjuksköterskor och läkare behöver förbättras.

Läser du att majoriteten tagit åt sig äran om att fler landsting utmanar bemanningsbolagen är vår förtjänst vill jag veta var du läst detta. Däremot tyckte jag att det är glädjande att andra landsting

kommit till samma slutsats som oss i landstingsmajoriteten.

Västervik 2017-01-18

Leif Svensson(landstingsledamot för Vänsterpartiet)

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.