Vänsterpartiets vision för Västerviks kommun 2017

Vi vill göra Västerviksborna mer nöjda över sin stad, som bör bli mer jämlik, mer uthållig och med en god välfärd till alla oavsett boendeplats i kommunen. En mycket aktiv integration leder till att vår kommun utvecklas med jämn åldersfördelning istället för som nu med alltför hög andel äldre. Vi vill satsa pengar på kulturen, hyresrätter, cykelvägar och gångvägar. Föreningslivet vill vi stödja eftersom det är en dold viktig puls i kommunen. Vi vill ha en billigare och mer utbyggd kollektivtrafik inklusive skärgårdstrafik. En bättre trafiksituation förbi gamla Slottsholmen måste utredas och åtgärdas p.g.a. fortsatt exploatering av Norrlandssidan. I fiske- och skärgårdsstaden ska ett marint reservat inrättas för att komma på kartan som fiskekommun på nytt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.